Pakisztán utazás

Egy magániskolában történelmet tanítok, és a diákjaimmal elképesztően jó viszonyt ápolok. Az órákon igyekszünk a könyvektől elrugaszkodottan is tanulni, mert hiszek abban, hogy ez a generáció már nem a lexikális tudásra, hanem egy alap történelmi áttekintés mellett a valós idejű eseményekre és a valóságra is kíváncsi. Ebben az iskolában szerencsére fantasztikus támogatást kapnak a tanárok abban a vonatkozásban, hogy az alapvető ismeretek mellett úgy és abból tanítunk, ahogy és amiből szeretnénk. És itt jön képbe a Pakisztán utazás témája.

Pakisztán utazás diákokkal???

Most sokan biztosan megköveztek, hogy egyáltalán ilyen hogy juthat az eszembe. Elmesélem. Amikor az indiai-pakisztáni konfliktusokról tanultunk az egyik diákom felhozta témának, hogy ezek az események érdekesek mi lenne, ha egy Pakisztán utazás során élőben is utána tudnánk járni ezeknek és közben megismerkedhetnénk az országgal is egyúttal. Mondtam neki érdekes felvetés megbeszélem az igazgatóval és a tanári karral. Sejtettem a hozzáállásukat, bizonyos fenntartásokkal és biztonsági intézkedések megléte esetén támogattak, sőt!!! az elkülönített történelmi pénz alapból (mert hogy nálunk ilyen is van minden tanárnak) fel is használhatunk ehhez az úthoz egy jelentősebb összeget akár.

Pakisztán utazás

A Pakisztán utazás megszervezése

Első lépésben kijelöltem azt a diákot, akik felhozta ezt az ötletet, hogy kezdjen el utánanézni, hol és hogyan lehetséges egyáltalán egy ilyen egzotikus útnak a megszervezése. Mennyibe kerülne, van-e reális esélye, hogy kimenjünk, hány érdeklődő lenne, stb. Két nap múlva (nálunk ez lassúnak számít a sok kis gadget szakértő között )jött is azzal az örömhírrel hogy nemrég indult egy új utazási iroda, pontosabbam egy angol cégnek a fiókvállalata, amely elképesztő úti célokkal szolgál. Ez a kulonlegesuticelok.com oldal, ahol lehet például a Pakisztán utazás ajánlatra is jelentkezni.

Felhívtam az irodát miután csak Angliában van irodájuk, és ez egy magyar „tükör oldal” így hosszasan elbeszélgettem a tulajjal, hogy pontosan miről is szól ez a Pakisztán utazás program, meséljen egy kicsit a tavalyi útról. Elmondtam neki, hogy egy magániskola tanáraként néhány diákommal (addigra kiderült öten jönnének) szeretnénk erre a programra jelentkezni.  Nagyon örült, hogy van ilyen kreatív iskola Magyarországon, amely így támogatja az ilyen kezdeményezéseket, és ráadásul még anyagilag is hozzájárul az úthoz.

A Pakisztán utazás nem olcsó, viszont cserébe elképesztő és utánozhatatlan élményekkel gazdagítja azokat, akik elmennek egy ilyen utazásra. Sokat beszélgettünk a biztonsági kérdésekről is. Elmondták, hogy a kinti idegenvezetőjük már hosszú évek óta nekik dolgozik kizárólag és olyan elképesztő kapcsolatokkal rendelkezik, hogy gyakorlatilag nincs olyan ügy, amit ne tudna megoldani vagy éppen elintézni. Úgyhogy közös döntés alapján a Pakisztán utazás felkerült a jövő nyári programjaink közé.

The following two tabs change content below.

Expediciozz

Latest posts by Expediciozz (see all)