Kazán vásárlás online

Önmagában is érdekes dolog a kazán vásárlás, pláne manapság. A kazán, sőt, általában a teljes fűtési rendszerünk, a csövek, a keringető szivattyú és a radiátorok is olyan dolgok, amivel csak akkor kezdünk foglalkozni, amikor az évnek abba a szakaszába érünk, amikor elkezdünk fázni. Egész évben előtte eszünkbe se jutott, most viszont hirtelen központi kérdés lett, hogy legyen egy megbízható kazán a lakásba, ami képes árasztani az otthon melegét. Sőt valójában a fűtésszezon beálltával is csak akkor állunk neki foglalkozni vele, ha ne adj Isten nem működik. Ha minden rendben van, tökéletes nyugalommal tudunk ülni a babérjainkon.

Régen

Gondoljunk csak bele, milyen lehetett régen a kazán vásárlás, főleg vidéken. Építkezéskor az ember elsétált a közeli tüzépre vagy ha szerencséje volt és volt a közelben, akkor egy épületgépészeti áruházba. Ott a raktáron lévő néhány kazánt tudta megnézni, és kiválasztani, hogy melyiket szeretné. Utána a család apraja-nagyja segíthetett hazacipelni a több mázsás öntöttvas kazánt. Ha nem volt olyan, amilyenre szüksége volt, mehetett a városba. Vagy esetleg megpróbálták neki berendelni ki tudja mennyiért, ki tudja honnan és főleg mikorra. Vagy lehetett bújni az arany oldalakat, és egyre másra hívogatni az üzleteket, hogy van-e nekik olyan. Eltetetni és aztán felkerekedni egy autóval, amivel haza is tudják hozni. Már ha akad olyan. Ha nem, akkor kölcsön kell kérni, ki kell bérelni egy utánfutót vagy egy nagyobb furgont. A városban aztán odatalálni, parkolni nem túl messze, hogy el tudjuk addig cipelni és a hazaút. Szóval egész összetett, nagy szervezést igénylő feladat volt ez így is úgy is, ami nem feltétlenül oldódott meg pár napon belül és addig bizony az ember fázott.

kültéri fatüzelésű kazán

Kazán vásárlás ma

Ezzel szemben ma az ember már vásárolhat online is. Csak ellátogat egy jó kazán webáruház oldalra, ahol akár több száz kazán közül válogathat, szűrhet. Kérdés esetén elég telefonon egyeztetni a szakképzett eladóval, majd megrendelni a kiválasztott kazánt. A házhoz szállítással sem kell fáradnunk, ha nem akarunk, mert az ország teljes területére kihozza a futárszolgálat a rendelésünket. Ugyanitt tudunk megbízható szakembert is szervezni, aki segít a készülék beüzemelésében.
Ami régen nagy fejfájás és több napos program volt, azt ma már egy kényelmes székből is el tudjuk intézni.

Vegyes tüzelésű kazán és gázkazán

Természetesen nem csak több száz kilós öntöttvas, vegyes tüzelésű kazánokat tudunk online vásárolni. És természetesen ez a lehetőség nem is csak a vidéken élőknek fontos és hasznos. A városban, lakásokban élőknek is szükségük lehet egy átépítés vagy lakás felújítás során új gázkazánra, bojlerre, radiátorra, csaptelepre, stb. Ilyenkor is fontos tudni, hogy az épületgépészeti termékek megvásárlásához nem kell napokig futkosnunk egyik üzletből a másikba, hanem elég, ha egy megbízható webáruházból válogatjuk össze a szükséges berendezéseket. Válasszunk olyat, ami már rég óta a piacon van, melynek van valódi üzlete is és nem csak egy weboldala, olyat, amelyik garanciát vállal a termékére, és amelyiknek jól működő ügyfélszolgálata van.

tüzelő fa tüzifa

A kazán és gázkazán közt leginkább az szokta eldönteni a kérdést, hogy mik a lehetsőégeink, mi van bevezetve. Illetve milyen szabályozások léptek azóta érvénybe vagy szogorodtak. Mert előfordulhat az is, hogy ahol korábban igénybe vehettük a gáz szolgáltatást ott mára már újabb kémény szellőzőt kell kiépíteni ahhoz, hogy megtarthassuk a rendszert gáz alapon működőnek. Ilyen átépítésre aztán vagy van lehetőségünk, vagy nem, illetve vagy megéri a pénztárcánknak, vagy nem. Ezt mindig az adott eset adja meg, de szerencsénkre a számok egyértelműen eldöntik helyettünk, mi volna ilyenkor a gazdaságos megoldás.

A vegyestüzelés igen elterjedt hazánkban, akár gázkazán vagy hagyományos kazán készüléket használjanak is. Pusztán azért mert a háztartásban keletkezett hulladékot így könnyen megszűntethetjük és olykor még a fűtőanyaggal is spórounk. Persze ez nem azt jelenti, hogy agyatlanul mindig mindent el lehet és kell tüzelni. Fontos átgondolnunk, hogy a rendszert ne terheljük mondjuk olvadékony anyagokkal, vagy olyan káros, veszélyes hulladékkal, amit nem volna szabad beletenni. A vegyes nem azt jelenti, hogy minden tbele lehet dobálni.

 

The following two tabs change content below.

Expediciozz

Latest posts by Expediciozz (see all)